5 Adımda Doğru Halı Seçimi

25-12-2021 13:08
5 Adımda Doğru Halı Seçimi


Doğru halı seçimi yapabilmeniz için belli başlı püf noktaları bulunmaktadır. Yaşama alanınıza en uygun halıyı seçmek göründüğü kadar kolay değildir. Beklentiler, bütçe, ürün ve aksesuar çeşitlilik derken seçim yapmanız zorlaşabilir.

Mekanların en önemli dekor unsurlarından bir olan halılar, ortamlara ruh katmaya devam ediyor. Bulunduğunuz mekanın nasıl görünmesi gerektiğine halı modeliniz ile karar verebilirsiniz. En şık aksesuarlar arasında yer alan halılar, mekanların canlanmasına yardımcı olan dekoratif ürünler arasında bulunmaktadır. Peki, yaşam alanlarımızın en özel dekoratif malzemeleri arasında yer alan halı seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Tüm başlıkları ve daha fazlasını sizin için derledik.

1.Halı Malzemesine, Dokusuna Karar Verin!

Halının dokusu ve kalitesi en az modeli kadar önem taşımaktadır. Odanın genel görümüme hoş bir hava katmak isterken, tercih ettiğiniz halının sağlam bir dokuya sahip olması da önemlidir. İç mekanı konforlu bir hale getirmek için seçtiğiniz halının dayanıklı, uzun ömürlü olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanılan malzeme, dokuma türü, halının el emeği olması gibi faktörler nasıl bir halıya sahip olacağınızın göstergeleri arasında yer almaktadır.

2.Renk Seçimine Dikkat Edin

Halı rengine karar vermeden önce diğer eşyalarınızı da gözden geçirmelisiniz. Tercih edeceğiniz renk, duvar, mobilya ve aksesuarlar bütünlük sağlamalıdır. Halı rengi seçerken diğer eşyalar ile uyumu yakalamak mekanınızı daha şık bir hale getirecektir. Renk seçerken dikkat edeceğiniz bir diğer unsur ortam ışığıdır. Karanlık bir ortamda daha ferah renkleri tercih ederken, gün ışığı bol bir alanda koyu tonlara yönelebilirsiniz.

3.Diğer Aksesuarlar ile Uyumu Yakalayın

Yoğun desenli eşyaların arasında karma desenli halı tercihi etmek doğru değildir. Bulunduğunuz mekanda uyum yakalamak istiyorsanız, eşyalar arasındaki dengeye önem vermelisiniz.

Desenli bir oturma takımına ya da yoğun aksesuarların bulunduğu bir ortama sahipseniz, düz renkli halı modelleri dekorasyonunuzu tamamlayacak parçalar arasında yer alacaktır. Eşyalar arasındaki genel bütünlük; renk, aksesuar ve ortam ile uyumu yakalamanız ile mümkün olacaktır.

4.Doğru Halı Boyutuna Karar Verin

Halı modellerine göz atarken farklı boyut ve şekiller ilginizi çekebilir.Mobilyaların altını kaplayacak büyüklükte bir halı tercih edebileceğiniz gibi daha minimal bir alanı kaplayacak modellere de yönelebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken unsur, dekorasyonunuza uygun modellere yönelmenizdir. Büyük halılar ile geniş, iddialı bir görüm yakalayabilir, küçük halılar ile sadeliği seçebilirsiniz. Yapacağınız tercihte mekanın büyüklüğüne ve stilinize önem verin.

5.Bakım ve Temizlik Durumlarını İnceleyin!

Uzun zaman kullanacağınız bir halı mı, yoksa sizi idare edecek normal bir halı mı? Bunlara karar vermeden halı seçiminde bulunmamaya dikkat edin. Halılar, dokuma yapılarına ve kalitesine göre farklılık göstermektedir. Bazı halılar nemli bir bezle kolay bir şekilde temizlenirken bazı halılar özel dokularından dolayı özel bir temizleme yöntemine sahiptirler. Bu yüzden bakım gereksinimleri tercih edeceğiniz halıda önem taşımaktadır. Evcil bir hayvanınız var mı, kalabalık bir ev mi, oda ne kadar kullanılıyor bu başlıklar narin ya da kolay temizlenebilir halı seçiminizi belirleyecektir.

Doğru halı seçimi yaparken Selvi Halı’nın tecrübesinden faydalanmayı unutmayın! Halı sektörün lider firmaları arasında yer alan markamız, birçok kategorin yer aldığı çeşitliliği, geniş vizyonu ile mekanların eksik parkçılarını tamamlıyor.

Mobilya fotoğraflarınızı 0549 549 10 30 numaralı WhatsApp hattımıza iletirseniz, mimari destek alabilir, yaşam alanınıza en uygun modelleri seçmenize yardımcı olabiliriz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.