Halı Rengi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

04-10-2021 16:23
Halı Rengi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Yaşam alanlarımızın en önemli dekor unsurları arasında yer alan halılar, hiç şüphesiz bulunduğumuz mekana farklı bir atmosfer katıyor. Peki, halı rengi seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Neleri göz önünde bulundurmalısınız? Buluğunuz mekanı canlandırmak istiyorsanız farklı desen ve modeller sahip halıların yarattığı ahenkten faydalanabilirsiniz. Halı renk seçimi ile ilgili tüm merak edilenleri sizin için derledik.

Doğru halı seçimi sayesinde bulunduğunuz ortama istediğiniz gibi bir hava katabilirsiniz. Doğru halı seçimi nedir, halı renk seçimi neye göre yapılır? Tüm bunların cevabı için Selvi Halı’nın web sitesini inceleyebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Selvi Halıcılık, zengin ürün kategorisi ile yaşam alanlarınızı tamamlamanıza yardımcı oluyor.

Yaratmak istediğiniz dekorasyon stili, halı seçimizin en belirleyici unsuru olacaktır. Yaşam tarzınıza ve hayalini kurduğunuz mekana göre halı renk ve modelini belirlemelisiniz. Halınızı nerede sergileyeceksiniz? Özel olarak tasarlanan bir salon mu, sıkça vakit geçirdiğiniz herhangi bir oda mı, daha yoğun kullanıma maruz kalan mutfak gibi bir alan mı? Kullanım alanlarınız tercih edeceğiniz halının modelini, rengini ve türünü belirlemede önemli bir etken olacaktır.

Doğru Halı Rengi ile Dekorunuzu Tamamlayın!

Işığı seven, aydınlık ve ferah bir ortam olmadan asla yapamam diyenlerdenseniz açık renkli halı modellerinitercih edebilirsiniz. Bulunduğunuz ortam yeterince gün ışığı almıyorsa ortamın ışığını değiştirecek halı model ve renklerden faydalanabilirsiniz. Bu tarz ortamlarda soğuk renklere yönelerek dingin bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Sıcak renkleri yakalamak istiyorsanız; sarı, kırmızı, turuncu ve kiremit renkler doğru tercih olacaktır.

Halı tercihinde bulunmadan önce ilk olarak yaşam alanınıza en uygun renk ve modelleri belirlemelisiniz. Herhangi bir ön bilgi, araştırma olmadan renklerin birbirini nasıl tamamlayıp, tamamlamayacağını tahmin etmek zordur. Evinizdeki mobilya düz bir renge sahipse daha karmaşık bir yapıya sahip, desenli bir halı tercih edebilirsiniz. Yaşam alanınız; eviniz, ofisiniz desenli, yoğun ürünlerin olduğu bir dekorasyona sahipse düz renklerin yer aldığı halı modellerine yönelmelisiniz.

Stil Sahibi Bir Mekan İçin: Selvi Halı

Bulunduğunuz herhangi bir mekanın dekoratif unsurlarından bir olan halılar, mekanlarınıza ruh katıyor. Nasıl bir yaşam alanı hayal ettiğinize halı modelinizi belirleyerek karar verebilirsiniz. Basit bir seçimmiş gibi görünen halı detayı, mekanların canlanmasına yardımcı olan dekoratif ürünler arasında bulunmaktadır. Halı seçerken ne tarzda bir yaşam alanı düşlediğinizi iyice belirlemelisiniz. Oluşturmak istediğiniz dekorasyon; ev tipinize, kişi sayınıza göre farklılık gösterecektir. Kalabalık bir evdeyseniz ya da evinizde beslediğiniz evcil bir hayvanınız varsa; kir göstermeyen, daha koyu renkli, desenli halılar doğru bir seçim olacaktır.

Farklı stil, renk ve desene sahip olan halı modellerini irdeleyerek, bulunduğunuz mekana en uygun seçimi yapabilirsiniz. Doğru halı seçimi ile yaşam alanınızı istediğiniz atmosferi yakalamak oldukça kolay. Burada yapmanız gereken şey halı seçimi yapmadan önce ne tarzda bir ortam oluşturmak istediğinize karar vermek.

Bulunduğunuz ortama farklı bir hava katacak halı modelleri için selvihali.com.tradresini ziyaret edebilirsiniz! Yaşam alanınıza renk, desen ve stil katacak olan modellerimiz en uygun fiyatlar ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.