Selvi Halı Modelleri ile Stilinizi Tamamlayın!

13-12-2021 15:54
Selvi Halı Modelleri ile Stilinizi Tamamlayın!


Selvi Halı, yaşam alanlarımızın bütünsel güzelliğini tamamlayan halı modelleri ile tarzınızı vurgulamanıza yardımcı oluyor. Evin en önemli dekor parçalarından bir olan halılar, kullanım alanına, rengine, dokusuna, şekline göre farklılık gösterir. Estetik bir uyum içerisinde yaşama alanınızı tamamlamak istiyorsanız doğru kompozisyonu yakalayacağınız halı modellerine yönelmelisiniz. Bulunduğunuz ortamı tamamladıktan sonra son aşama olarak tercih edilen halı seçimi, mekanın en vurucu öğesidir. Stilinizi, istediğiniz atmosferi yakalamanıza yardımcı olacak halı modellerini tercih ederken Selvi Halı’nın uzman görüşünden faydalanmayı unutmayın! Bütçenize ve yaşam tarzınıza uygun birçok halı modeli Selvi Halı güvencesi ile yaşam alanınıza geliyor.

Günümüzde halılar üretim yöntemine göre el dokuma ya da makine halıları olarak ayrılmaktadır. El dokuma kategorisi altında değerlendirilen halılar, ham maddesi ve usta işçiliğinden dolayı yüksek değere sahiptir. Uzun yıllar kullanabileceğiniz, zaman geçtikçe antika statüsüne geçebilen el dokuması halıların imalat fiyatı diğer halı türlerine göre daha yüksektir. El dokuması halılar kendi içinde; Antika, eski (değerli) yeni imalat olarak üçe ayrılmaktadır.

Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Halı seçiminde bulunurken; bulunduğunuz ortamın genel havasına, mobilyalar, perdeler, aksesuarlar, parke ve duvar rengine bakarak bütünlüğü sağlayacak bir tercihte bulunmalısınız. Yaşam alanınızda toprak tonlar, ahşap bir mimari ön plana çıkıyorsa klasik halı modelleri, daha renkli ve dinamik bir yapıya sahip bir stil yakaladıysanız modern halı modellerini tercih edebilirsiniz. Evinizin genel havasını gözlemleyerek, eksik kalan kısmı yansıtacağınız halı modellerine dikkat çekmelisiniz. Vintage, rüstik, bohem, minimalist? Seçtiğiniz halı modeli hiç şüphesiz isteğiniz atmosferi yakalamanızda size yardımcı olacaktır.

Halı modellerinin yanı sıra tercih edeceğiniz halı renkleri de yaşam alanınıza yön verecektir. Düz renk ve düz tasarımlı mobilyaların hakim olduğu bir eve desenli halı modelleri ile canlılık katabilirsiniz. Patchwork halı modelleri ile sade tasarımlı yaşam alanınıza renk katabilir ya da eski vintage halı modellerini tercih ederek iddialı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Tüm bunların aksine yaşam alanınızda yoğun aksesuarlar, fazla eşyalar dikkat çekiyorsa gözü yormayan düz renkli, sade halı modellerine yönelmelisiniz.

Hangi Halı Modeli Sizin İçin Daha Uygun?

Odalara göre halı seçiminde bulunurken belli başlı şeylere dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz halı modeli mobilyalarınız ile uyum içinde olmalıdır. Tamamen zevkiniz doğrultusunda tercih edeceğiniz halı modelleri ile dilediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz. Örneğin; Vintage halı modelleri retro ve rustik tarzda döşenen evlerin dekorasyonunda tercih edilirken, ince bir dokuya sahip bir halı seçiyorsanız kilim halılar, alerjiniz varsa ve sağlık sizin için ön plandaysa bambu halı modellerine yönelmelisiniz. Eğer yaşam alanının en değerli parçası halı olsun diyorsanız el dokuması eskitme halıları ya da klasik halı modellerini tercih edebilirsiniz.

Modern Dekorasyonlu Mekanlarda Halı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Dekorasyon tarzları; geleneksel, modern, çağdaş, rüstik gibi pek çok çeşide sahiptir. Günümüzde en çok tercih edilen stillerden biri ise modern tasarımdır. Modernlik mimaride olduğu gibi halı modelleri arasında da kendi gösterir. Modern tarzın ön plana çıktığı bir mekanda sade renk ve desenlerin hakim olduğunu görürüz. Modern dekorasyonunuzu modern halı ile tamamlayacaksanız bazı maddelere dikkat etmelisiniz. Örneğin;

·Uyumlu bir stil yakalamak istiyorsanız mekan renkleri ile eşdeğer tonları tercih edebilirsiniz.

·Bulunduğunuz ortam yeterince ışıltılı ve yoğun ürünlerle ile harmanlanmışsa halı seçiminde sadeliğe yönelmelisiniz.

·Sade ve iddialı renkler modern dekoratif ögelere tamamlayıcı olarak her daim şık bir alan yaratmanıza yardımcı olacaktır.

 

Birbirinden farklı halı modellerimiz ile seçim sürecinizi kolaylaştırıyor, yaşam alanına en uygun ürünü belirlemenizi yardımcı oluyoruz. Selvi Halı; Eskitme halı, el dokuması halı, modern halı, Anadolu halı modelleri ve daha pek çok halı modeli ile stilinizi tamamlamanızı sağlıyor!

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.