2021 Halı Modelleri | Yeni Sezona Trend Seçimler ile Başlayın

31-05-2021 17:52
2021 Halı Modelleri | Yeni Sezona Trend Seçimler ile Başlayın

2021 halı modelleri ile evinizi yeni sezona hazırlayın. Bu yılın favori seçimleri arasında ilk göze çarpan seçim vintage (eskitme) halı oluyor. Geçmişe dönüşün, eskinin modernleştirilerek tüketiciye sunulduğu bir zaman dilimimde vintage halılar en çok tercih edilen halı modelleri arasında yer alıyor. 

Yılın trendini yakalayarak, evinizi 2021 modasına göre düzenlemek istiyorsanız bu yazı tam size hitap ediyor. Bu yılın trend halılarını tercih ederken bilmeniz gereken detayları sizin için derledik. Evinizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan halınızı seçerken neye dikkat etmelisiniz?

Ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurları arasında yer alan halılar, kullanım şeklinize, tarzınıza, mevsime göre değişiklik göstermektedir. Her sezon, yılın trendine göre farklılık gösteren halı modelleri 2021 yılına geldiğimizde de farklılık gösteriyor. Bu yılın ön plana çıkan halı modelleri arasında vintage halı, el dokuma halı ve klasik halı bulunuyor.

Vintage Halı

2021 yılı halı modelleri denince akla gelen ilk model vintage halı diğer bir deyişle eskitme halı oluyor. Anadolu halılarına eskitme dokusu verilerek, modern bir görünüme kavuşturulması sonucu ortaya çıkan ve alıcının beğenisine sunulan halıya vintage halı denir.

Geçmişin hikayesini günümüze yansıtan halı modelleri olarak karşımıza çıkan vintage halılar son dönemlerde pek çok kişinin tercih etmeye başladığı halı modelleri arasında yer alıyor. Eskitme görüntüsü ile geçmişi yansıtan halılar, modernleştirilerek alıcıların beğenisine sunuluyor.

2021 halı dekorasyonunun trend başlıkları altında yer alan vintage halılar, nostaljik yapıları ile dikkat çekiyor! Anadolu halılarına eskitme görüntüsü verilerek modernleştirilen vintage halılar belli aşamalardan geçerek, ince işçilik sonucu müşterinin beğenisine sunuluyor. Hav yüksekliği tıraşlanarak kısaltılan halılar %100 doğal yünden dokunuyor.

Kısa tüylü, ince olarak üretilen halılar kilim gibi ince bir dokuya sahiptir. Evinizde sergilediğinizde herhangi bir kayganlığına sebebiyet vermeyecek olan vintage halılar, sabit bir şekilde durmaktadır. Eski ve modern görünümlü bir halı istiyorsanız vintage halıları tercih edebilirsiniz.

El Dokuma Halı

Köklü bir geçmişe dayanan el dokuma halılar Anadolu’nun pek çok yerleşim bölgesinde görülmüştür. Ortaya çıktığı ilk dönemden beri ince bir işçilik ve el emeği ile kullanıcıların beğenisine sunulan el dokuma halılar sanatsal yapıları ile dikkat çekiyorlar. El dokuması halılar daha çok kadın işçiler tarafından, uzun emekler sonucunda tasarlanıyor.

Sanatsal olarak nitelendirebileceğimiz el dokuma halı modelleri, çalışanın büyük emeği sonucu ortaya çıkan çalışmalardır. Birçok medeniyetin etkisini taşıyan el dokuma halılar Anadolu’da ve ülkemizin genelinde görülmektedir. Bu halılar dayanıklı yapısı, gösterişli sonuçları ile seçkin tercihlerde bulunanların ilk tercihleri arasında olmuştur.

El dokuması halılar günümüzde çok fazla üretilmediği için değeri her geçen gün artmaktadır. Çoğu zaman sanat eseri olarak nitelendirebileceğimiz bu halılar, özel tasarım ve işçilikten hoşlanan tüketicilerin tercih edeceği halı seçenekleri arasında yer alıyor.

Klasik Halı

Klasik halılar, yeni üretilmesine rağmen eski model özellikleri ile ön plana çıkan halı modelleridir. Otantik yapıları ile dikkat çeken halılar klasik tarzda dekore edilen evlerde tercih edilmektedir. Eskidikçe değer kazanan klasik halı modelleri antika olma özelliğinde de sahiptir.

Geleneksel yapıdan vazgeçmek istemeyenlerin daha çok tercih edeceği klasik halı modelleri, mobilyalar ile zemin arasında bütünlük yakalayarak dekorasyonunuzu tamamlıyor.

Eskidikçe değer kazanan klasik halılar kaliteli malzeme kullanımı ile birlikte evinizi renklendirmeye geliyor. Klasik koltuk takımı ve eski model tarzda bir salon düşündüğünüz zaman, zemin için tercih ettiğiniz klasik halı seçenekleri evinizin eksik parçasını tamamlayacaktır.

Selvi Halı, ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurları arasında yer alan seçkin halı koleksiyonları ile evinizi 2021 modasına göre dizayn etmeninize yardımcı oluyor. 2021 halı modelleri ile evinizde sıcak ve nostaljik bir hava oluşturabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.