Bambu Halı Nedir?

07-09-2021 12:54
Bambu Halı Nedir?

 

Tropikal iklim alanlarında yetişen bambunun ham maddesinden üretilen bambu halılar, daha özel alanlarda tercih edilmek üzere seçilen modeller arasında yer almaktadır. Bambu ipliğinden üretilen bu halı modelleri doğal yapıları ile dikkat çekmektedir.

Bambu bitkisinin gövdesindeki liflerden elde edilen bambu bitkisi, doğal bir elyaf türüdür. Doğal bir yapıya sahip olan bambu halılar, alerjik rahatsızlıkları olan kişilerin daha çok tercih edeceği modeller arasında yer almaktadır.Sağlıklı halı modelleri arasında yer alan bambu halılar, organik özelliklerinden dolayı çocuk odaları için sıklıkla tercih edilir. Eğer zarif ve narin bir yapıya sahip halı modellerini tercih etmek istiyorsanız, bambu halı modellerine mutlaka göz atmalısınız.

Bambu Halı Özellikleri

İpeksi bir dokuya sahip olan bambu halılar narin ürünlerdir. Modelin hassas bir yapıya sahip olması halının kullanım alanlarını şekillendirmektedir. Oldukça kullanışlı yapıya sahip modeller arasında yer alan bambu halılar antialerjik, anti bakteriyel ve yumuşak oldukları için bebek, çocuk odalarında kullanılabilir.

Parlak ve yumuşak dokuları ile dikkat çeken bambu halılar anti bakteriyel özellikleri ile sağlıklı açısından da önemli bir nitelik taşımaktadırlar. Çocuk ve bebek odası için ideal bir yapıya sahip olan bu halı modellerini dilediğiniz mekanda değerlendirebilirsiniz.

Yapısı gereği parlak bir görünüme sahip olan bambu halılar, tıpkı ipek halı gibi parlak görünme özelliğine sahiptir. Parlak görünümü sayesinde deseni de uygun olduğu sürece, şık salon halısı olarak da tercih edilmektedir. Bambu halılar diğer parlak görünümlü halılar gibi bir yönde açık renk ve parlak, diğer yönden daha koyu ve mat görünürler.

Bambu Halılar;

·Doğal yapıları ile dikkat çekerler,

·Bambu ipliğinden üretilmektedir,

·İplik kalitesinden dolayı anti alerjik ve anti bakteriyel özelliğe sahiptir,

·Alerjik hastalığa sahip kişilerin tercih edebileceği modeller arasında yer almaktadır,

·Parlak bir görünüme sahip, yumuşak halılardır,

·Doğal yapısından dolayı çocuk odalarında sıklıkla tercih edilir,

·Özel bir yapıya sahip olduğu için kullanım alanı farklılık gösterir,

·Doğal bir bitki türünden üretildiği için sağlıklı bir yapıya sahiptir.

En Sağlıklı Halı Üretim Malzemelerinden: Bambu

Bambu halılar, bambu bitkisinin lifinden üretilmektedir ve bu yüzden sentetik olmayan organik bir yapıya sahiptir. Sağlık yönünden bakıldığında yünden sonraki en sağlıklı halı üretim malzemesidir. Bambu ipliğinden dolayı anti alerjik, anti bakteriyel, anti statiktir. Vücutta herhangi bir elektriklenme yapmaz.

Bambu ipliği son senelerde iç çamaşır, çorap, nevresim takımı gibi cildimize temas eden her türlü günlük kullanım ürünlerinde de tercih edilmektedir. Günlük hayatta da her ne kadar halı için yerde serili diye düşünülse de, unutulmamalıdır ki her gün, hatta günün her saati, zeminde ne ürün var ise onun ile aynı havayı solumaktayız. Sentetik ipliklerin aksine anti bakteriyel olması, üzerinde yürürken ayağınızın nasıl bir halıya/zemine temas etmesi bu yüzden önemlidir.

 

Bambu Halı Nasıl Yıkanır?

Bambu halı nasıl temizlenir, bambu halı temizlerken nelere dikkat etmelisiniz? Eğer bambu halıya sahipseniz ve halınızın temizle durumu ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın detayını incelemeyi unutmayın!

Özel dokuya sahip olan halı modelleri temizlenme şekilleri farklılık gösterir. Her halının kendine yapısına uygun temizlenme şekli vardır. Bambu halılar temizlenmeden önce üzerinde hafif bir şekilde, halının dokusuna zarar vermeden süpürülmelidir. Tavsiye olarak, halı ipliklerin yatış yönüne paralel olarak süpürülmesi önerilmektedir.

Elektrik süpürgesi ile temizleyeceğiniz bambu halınızı kirlerden arındırırken yoğun deterjan kullanımından kaçınmalısınız. Deterjan kullanımı halının organik yapısına zarar vererek, dokusunun bozulmasına sebep olacaktır. Halı yüzeyinde oluşan istemsiz lekelerin kimyasal içerikli ürünler yerine, ıslak bir bez ile yumuşak bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tüm bu durumlardan kaçınmak istiyorsanız profesyonel hizmet veren halı yıkama firmalarından yardım alabilirsiniz.

Halı yıkama firmaları, halı modelinize en uygun şekilde temizleme işlemini gerçekleştirerek halınızı uzun süre, doğal bir şekilde kullanmanıza destek olacaktır.

Selvi Halı’nın Bambu Halı Modellerini Keşfedin!

Üretim tekniği ve kalite açısından farklılık gösteren bambu halıları tercih ederken detaylı bir araştırma yapmalısınız. Selvi Halı bütçenize, yaşam alanınıza en uygun bambu halı modelleri ile istediğiniz gibi bir modele kavuşmanızı sağlıyor.

Birbirinden farklı halı modellerimiz ile seçim sürecinizi kolaylaştırıyor, yaşam alanına en uygun ürünü belirlemenizi sağlıyoruz. Bambu ipliğinden üretilerek, doğal bir yapı sunan bambu halılar, Selvi Halı’nın sektör bilgisi ile harmanlanıyor.

1928 yılından beri sektörün öncü firmaları arasında yer alan Selvi Halıcılık, geniş ürün yelpazesi ile müşteri beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Her yaş grubundan kişilerin tercih edebileceği ürün çeşitliliği, yaşam alanınızda istediğiniz değişliği yapmanıza imkan tanıyor. Markamız; el dokuması, makine dokuması, vintage, modern, klasik, salon, çocuk odası gibi birbirinden farklı halı modellerimiz arasından kendinize en uygun olanı seçmenize yardımcı oluyor.

Detaylı bilgi için www.selvihali.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz! 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.