Günlük Halı Bakımı Nasıl Yapılır

13-04-2021 15:21
Günlük Halı Bakımı Nasıl Yapılır

Günlük halı bakımı, halıların belli aralıklarda temizlenmesi, daha ferah bir ortama sahip olmanız için yapılan rutinler arasında yer almaktadır. Peki günlük halı bakımı hasıl yapılır? Halınızı temiz tutmak için uygulamanız gereken adımlar nelerdir?

Günlük Halı Bakımı Nasıl Yapılır?

Günlük halı bakımı, halıların belli aralıklarda temizlenmesi, daha ferah bir ortama sahip olmanız için yapılan rutinler arasında yer almaktadır. Peki günlük halı bakımı hasıl yapılır? Halınızı temiz tutmak için uygulamanız gereken adımlar nelerdir?

Günlük Halı Bakımı ve Kullanımı

Günlük halı bakımı ve kullanımı için uygulamanız gereken belli başlı adımlar bulunuyor. Ağır eşyaların altında ezilen halıların, hav ipliklerinin eski görüntüsünü dönmesi için öncelikli olarak hav ipliklerinin fırçalanması, dövme sonrasında elektrik süpürgesi ile süpürülmesi gerekmektedir. Elektrikli süpürge ile süpürülen halıların eski görünüme dönme konusunda daha başarılı olduğu gözlemlenmektedir.

Halı üzerinde uzun müddet kalan eşyalar zaman içerisinde halıya zarar vererek, halının yıpranmasına sebep oluyor. Ağır eşyaların yarattığı izlerden kaçmak istiyorsanız, halı üzerinde yer alan ağır eşyaların yerini belli aralıklarla değiştirmelisiniz.

Genel temizliğin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan halı temizliği, her halının cinsine göre farklılık göstermektedir. Kısa sürede uyguladığınız işlemler ile tertemiz bir halıya kavuşabilirsiniz. Öncelikle halınızın zarar görmemesi için halı yüzeyinizi 70 derece üzerindeki herhangi bir maddeye temas ettirmemeye dikkat etmelisiniz.

Halı yıkama işlemi halınıza zarar vereceği için silerek temizleme yöntemini tercih etmelisiniz. Silme işleminde kötü kokulardan arınmak, halı üzerindeki lekelerden kurtulmak için kaliteli bir halı şampuanı tercih edilerek, şampuan köpüğü ile temizlik yapılmalıdır. Halı temizleme işlemi sona erdikten sonra halının nemli bırakılmamasına dikkat edilerek, kurutma işlemi gerçekleştirilmelidir.

Halı Temizliği ve Saklanması

Halının dokusuna zarar vermeden halı temizliği ve saklaması için uygulamanız gereken adımlar bulunuyor. Sizin için hazırladığımız aşamaları inceleyerek zor gibi görünen lekelerden, basit yöntemler ile kurtulabilirsiniz.

·Tozun halı dibinde birikmesine izin vermemek için halı, elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir.

·Elektrik süpürgesi haftada iki kere halının tüm yüzeyini kapsayacak şekilde kullanılmalıdır. Elektrik süpürgenizin yüksek çekim gücüne sahip olması, halı temizliği için önemli detaylar arasında yer almaktadır.

·Temizlik esnasında halının dokusuna zarar vermemek için; çırpma, dövme, silkeleme gibi sert işlemlerden kaçınılmalıdır.

·Evde temizleyeceğiniz halılar için yıkama değil, silme işlemini tercih edilmelidir. Silerek temizlenen halılar kaliteli halı şampuanı ile silinmelidir.

·Halı temizliğinde; çamaşır suyu, tuz ruhu gibi sert yüzey temizleyicileri kullanılmamalıdır. Halı silme işlemini, halı yüzeyine zarar vermeden devam ettirmelisiniz. Halı üzerine dökülen sıvılar (çay, kahve vs.) kağıt havlu yardımı ile halınızın dokusuna zarar vermeden temizlenmelidir.

·Halı yüzeyinizi 70 derece ve üzerindeki herhangi bir maddeyle temas ettirmemeye dikkat etmelisiniz.

·Temizleme işlemi bittikten sonra kurutma işlemine geçebilirsiniz. Bu aşamada halının nemli bırakılmaması, kurutma işleminin kızgın güneş altında gerçekleştirilmemesine dikkat etmelisiniz.

·Halınızın doğru bir şekilde kurumasını sağlamak için halıyı düz bir zemine yayarak, direkt gün ışığını almayacak şekilde kurutma işlemine bırakmanız gerekiyor.

·Kısa sürede halı temizlemek için tercih edilen bir diğer yol profesyonel hizmet almaktır. Uzman bir ekipten yardım alarak halınızı temizletebilirsiniz.

Halıda Leke Çıkarma Önerileri

Halınızın üzerine dökülen lekelerden doğru müdahale ile hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz! Eğer halınızda leke varsa ve bu lekelerden tamamen kurtulmak istiyorsanız halıda leke çıkarma önerilerinden faydalanabilirsiniz.

Halı üzerindeki lekelerden hızlı ve doğru müdahale ile kurtulmanız mümkün! Halı üzerindeki sıvaya ilk müdahale kağıt havlu ile halı cinsine bakılarak yapılmalıdır. Evde halı temizlemek için kullanabileceğiniz basit karışımları ve lekeleri sizler için araştırdık.

Kan Lekesi

Kan lekesinin yaratmış olduğu görüntüden kurtulmak için soğuk su ile tampon yaparak, halı şampuanı ile şampuanlama işlemini tercih edebilirsiniz.

Şarap Lekesi

Bir kabın içine koyacağınız yarı yarıya su ve sirke karşımı ile şarap lekesini silebilirsiniz.

Alkollü İçki Lekesi

Kaliteli halı şampuanı ile şampuanlama yaparak dökülen maddenin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Çay ve Kahve Lekesi

Şarap lekesinde olduğu gibi %50 su-sirke karışımından faydalanarak çay ve kahve lekesini temizleyebilirsiniz.

Süt ve Yoğurt Lekesi

Halı şampuanı ile şampuanlayarak yüzeydeki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Çikolata Lekesi

Öncelikle halı şampuanı kullanarak çıkarmaya çalışın, ikinci seçenek olarak beyaz ispirto ile silebilirsiniz.

Mum Lekesi

Beyaz ispirtoyla silebilirsiniz.

Küf Lekesi

Halı şampuanı ya da beyaz ispirtoyu tercih ederek lekeleri temizleyebilirsiniz.

Yağ Lekesi

Bir miktar karbonat dökerekyağıçekmesini sağlayabilir, ardından bulaşık deterjanı ile o bölgeyi yıkayarak lekeyi temizleyebilirsiniz.

Mürekkep Lekesi

Kağıt havlu ile lekeyi kuruladıktan sonra sadece limon suyunu kullanarak tampon yapabilirsiniz.

Kusmuk Lekesi

Beyaz ispirto ile temizleyebilir, elma sirkesi ya da karbonatı da tercih edebilirsiniz.

Meyve Lekesi

Su ve sirke karışımından faydalanarak yüzeyde yer alan meyve lekelerinden kurtulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey su ve sirke oranını yarı yarıya pay edilerek, temizleme işlemin devam ettirmek.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.