Tarihi Geçmişi ile Afgan Halıları

06-07-2021 17:37
Tarihi Geçmişi ile Afgan Halıları

Tarihi dokusu ile köklü bir geçmişe sahip olan Afgan halıları, el emeği sonucu özel üretilen halı modellerindendir. Adından da anlaşıldığı gibi ilk olarak Afganistan’da üretilmeye başlansa da savaş sonrası Pakistan’da da üretilmeye devam etmiştir.

El işçiliğinin ön plana çıktığı el dokuması halılar, Pakistan ve çevresinde yaşayan Afgan göçmenleri tarafından işlenmektedir. Savaş ortamının derin izlerini taşıyan bu halı modelleri zorlu şartlarda üretilen nadide el sanatı eserleri olarak karşımıza çıkıyor. Halıların Pakistan’da yer alan Afgan göçmenler tarafından işleniyor olması "göçebe halısı” olarak anılmasına sebep olmuştur.

Afgan el dokuması halı, geçmişe dönüşün moda olduğu yeni dönemde pek çok kesim tarafından tercih edilmektedir. Yüzyıllardır işlenmeye devam eden halı modelleri; koyu renk tonlaması, yoğun desenleriyle ön plana çıkıyor. Dünyada bilinen küresel bir etkiye sahip olan Afgan halıları, farklı milletler tarafından tercih edilmektedir.

Afgan Halı Özellikleri Nelerdir?

Karışık desenlerin, canlı renklerin yer aldığı bu tarz halılar desen çeşitliliğine sahiptir. Canlı ve yoğun renklerin bir arada kullanıldığı el dokuması halı modelleri ile evinizde otantik bir hava yaratabilirsiniz. Afgan halı daha çok modern ve klasik mobilyalarda tercih edilmektedir.

Geometrik desenler ile geleneksel bir görünüm sunan Afgan halılar, gösterişli bir yapıya sahiptir. Bu tarz halı modellerini tercih ederken evin diğer aksesuarlarını sade kullanmalısınız. Evin en şık parçası olarak dikkat çekecek olan Afgan halınız, kullandığınız mekanın en gözde parçası olacaktır.

Orijinal Afgan Halısı;

·El dokuması özel üretimdir,

·Geleneksel motifler ile karşımıza çıkar,

·Canlı renk kullanımı ile dikkat çeker,

·Pakistan’daki Afgan göçmenler tarafından üretilir,

·Klasik, modern, retro gibi ev tasarımları için daha uygundur,

·Desen yoğunluğu vardır,

·Kök boya ile renklendirilir.

·Bordo ve kırmızı tonlar hakimdir.

·Dünyada bilinen halı modelleri arasında yer almaktadır.

·Tarihi geçmişi ile yüzyıllardır üretilmektedir.

Afgan Halısı Nasıl Temizlenir?

İnce bir detay sonucu üretilen Afgan halılar, diğer halı türlerine göre daha farklı temizlenmektedir. Bu tip halıların ev koşullarında yıkanması doğru değildir. Kimyasal ürünler ile desteklenen deterjan kullanımından özenle kaçınılmalıdır. Geleneksek Afgan halıları hakkında detaylı bilgi sahibi olarak, temizlik aşamasına başlamanız gerekmektedir.

·İnce bir dokuya sahip olan bu halıları özenle temizlenmelidir.

·Özel ürünler ile ince ince dokunan halılar, aynı özenle temizlenmelidir.

·İpek ya da yün dokuması olan özel halılar için özel malzemeler kullanılmaktadır.

·Genel olarak yünden üretilen halılar türüne göre analiz edilerek temizlenmelidir.

·Afgan halılarını yıkarken su oranına dikkat edilmelidir. Eğer halı yün türü ile üretilmişse su oranında minimum seviyeyi yakalamalısınız.

·Yıkamayı gerçekleştirdikten sonra kurama sürecinde özenli olmalısınız. Tam kurumadan serilen halılarda leke gibi problemler görünebilir.

Antika değer taşıyan bu halı türleri özel bir yapıya sahiptir. Satın aldığınızda evinizin en nadide ürünlerin biri olacak olan Afgan Halısı, geçmişin tüm tarihi dokusunu halının desenlerini taşıyor.

Gerçek Afgan Halısı

Orijinal el işçiliği ile üretilen Afgan halıları, kaliteli ipliklerden harmanlanarak dokunmaktadır. Uzun yıllar kullanabileceğiz, eskitme görüntüsü ile satışa sunulur. Organik yünlerden yapılan halılar; parlak görüntüsü, canlı renkleri ile yıllarca kullanacağınız kaliteyi yaşam alanınıza taşıyor.

 

 

 

 

 

Farklı kalite ve malzemede üretilen halı modellerinin temizliği farklılık gösterir. Kök boya ile doğal bir şekilde renklendirilen halıların yıkaması daha kolaydır. Kullanılan ipliğin cinsine göre halı yıkama yöntemi belirlenmelidir. Doğal malzemeler ile dokunan bu halı modelleri uzun ömürlü ve kalitelidir.

Selvi Halı’nın Afgan HalıKoleksiyonunu İnceleyin!

Farklı halı modelleri ile sektörün lider firmalarından biri olan Selvi Halı, Afgan halı koleksiyonunu alıcıların beğenisine sunuyor. Pakistan’da Afgan işçiler tarafından işlenen halılar, el emeğinin en güzel örneklerinden biri olarak evinize misafir oluyor.

·Nostaljik bir konsept arayışı içindeyseniz,

·Doğal malzemeler ile üretilen halılar ile ilgileniyor,

·Canlı renkler ile harmanlanmış yoğun desenlerden hoşlanıyorsanız,

·Herhangi bir renk katkısı olmadan kök boya ile renklendirilen ürünleri tercih ediyorsanız,

El emeğini önem veriyor, yaşam alanınızın en şık parçası halınız olsun istiyorsanız geleneksel Afgan halıları tam size göre! Ürün çeşitliliği ile aradığınız halı modeline kavuşmanıza yardımcı olacak olan Selvi Halı, kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışıyla müşterilerinin beklentilerini karşılıyor.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.