Yaz Aylarının Vazgeçilmez Parçası: Kilim Halı

17-08-2021 10:17
Yaz Aylarının Vazgeçilmez Parçası: Kilim Halı

İnce olma özellikleri ile ön plana çıkan kilim halılar, yaz aylarının en çok tercih edilen halı modelleri arasında yer alıyor. Kilim halılar genellikle yaz aylarında tercih edilse de kalın halılardan hoşlanmayan kişilerinde ilgisini çekmektedir.

Selvi Halı’nın kilim kategorisi zengin ürün grupları ile renklenmektedir. Yaz aylarında değerlendireceğiniz ince bir halı istiyorsanız markamız, yaşam alanınız için en uygun halı çeşitlerini beğeninize sunuyor. Modern tasarımlı modellerin yanı sıra kilimin geçmiş yapısına uygun etnik ürünleri de inceleyebilirsiniz.

Tüysüz olarak üretilen kilim halılar; alerjik rahatsızlığı olan, tüy, toz gibi maddelerin halının detayına saklanmasını tercih etmeyecek kullanıcılar tarafından ilgi görmektedir. Bu tip halıları çırparak kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Deterjan gibi kimyasal malzemeler, el dokuması olarak üretilen kilim halıların temizliğinde kesinlikle tercih edilmemelidir.

El Dokuması Kilim Nasıl Olur?

Halı sektörünün lider firmaları arasında yer alan Selvi, el dokuması kilim modelleri ile yaşam alanınıza renk katıyor. El dokuması olarak evlerinize misafir olan Anadolu Kilimleri, yöresel bitkilerden elde edilen ipliklerin renklendirilip işleme koyulması ile gerçekleşir.

Kök boya ile renklendirilen el dokuması halılar, doğal malzemeler ile renklendirilmektedir. Alanında uzman ustalar tarafından işlenen el dokuması kilimler, özel kullanım için uygundur. Sentetik malzeme kullanımından kaçınarak, tamamen doğal bir şekilde üretilen bu kilimler Selvi Halı’nın kalite anlayışı ile buluşuyor!

El Dokuması Kilim, Uşak Kilim, Karabağ Kilim, Sivas Kilimi gibi özellikli ürünlere yer verene markamız, ürün çeşitliliği ile müşterilerin beklentisini karşılıyor. Yaşam stilinizi en uygun model için bizimle iletişime geçebilir, sektör tecrübemizden faydalanabilirsiniz.

Sivas Kilimi Nedir?

Sivas kilimleri ihtişamlı dokumacılık örneklerinin bulunduğu türler arasında yer almaktadır. Sivas çevresinde geliştirilen, el dokuması olarak üretilen Sivas Kilimleri Şarkışla bölgesinde meşhurdur. Daha çok dikdörtgen motiflerin ön plana çıktığı Sivas kilim modellerinde geometrik ve sembolik desenler ön plana çıkmaktadır.

El dokuması olarak üretilen Sivas Kilimi, doğal kök boya ile renklendirildiği ve özel işçilik sonucu ortaya çıkarıldığı için değeri yüksektir. Bu tip kilim modellerinde geometrik ve sembolik desenlerin yanı sıra bitkisel, hayvansal motiflerle de karşılaşabilirsiniz.

Eskiden makine olmadığı için evlerde yöre halkı tarafından dokunan kilimler, şimdi tarihi değere sahip eşyalar olarak değerleniyorlar. Sivas kilimi; geçmişe, özel dokumalı halı modellerine ilgisi olan kişilerin keyifle satın alacağı ürünler arasında yer alıyor.

Karabağ Kilimi Nedir?

Daha çok Iğdır yöresinde dokunduğu bilinen Karabağ Kilimi, canlı renkleri ile dikkat çekiyor. Kökboyası kullanımında dolayı renk vermeyen doğal bir yapıya sahip olan bu kilim modellerine Selvi Halı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Geleneksel el dokuması ile üretilen Karabağ Kilimlerini; ultra modern, bohem, hipster ve retro tarzına sahip evlerde tercih edebilirsiniz.

Uşak Kilimi Nedir?

Uşak bölgesinin yöresel havasını yansıtan Uşak Kilimleri, doğal malzeme kullanımı ile işlenmektedir.

Selvi Halı’nın Uşak Kilimleri;

-Farklı motiflerin yer aldığı desenlerden oluşmaktadır.

-El dokumasıdır.

-Özel işçilik sonucu doğal malzemeler kullanılarak üretilir.

-Kilim modellerinin üstünde analık, doğurganlık, kısmet, bereket gibi farklı motifler bulunmaktadır.

-Kök boya kullanılarak, doğal bir şekilde renklendirilir.

 

Halı ile Kilim Arasındaki Fark Nedir?

el-dokumasi-kilim

Yaşam alanlarımızın en dekoratif eşyaları arasında yer alan halı ile kilim arasında farklar bulunmaktadır. Her halının kendine ait dokuma şekli, kalitesi, içinde hikâyesini barındırdığı farklı modeli bulunmaktadır. Alanında uzman ustalar tarafından işlenen el dokuması kilimler, özel kullanım alanları için daha uygundur.

Halı ve kilim arasında farkı şu şekilde sıralayabiliriz;

·Kilim ince bir dokuya sahip olduğu için daha çok yazın tercih edilir. Halı türleri ise modellerine göre farklılık gösterir.

·Kilimler daha hesaplı, halılar maliyet olarak daha pahalıdır.

·Yapılış tarzları iki türde de değişiklik gösterir,

·Kilimler genellikle daha minimal olarak üretilmektedir,

·Kilimler çok eski zamanlardan beri kullanıldığı için nostaljik bir yapıya sahiptir.

Selvi Halı’nın Kilim Modellerini Keşfedin!

Halı sektörünün lider firmaları arasında yer alan Selvi Halıcılık, el dokuması kilimlerin ön plana çıktığı modellere yer vermektedir. Anadolu, Hint, pamuk ve yün olarak üretilen kilim çeşitleri ile yaşam alanınıza istediğiniz havayı katabilirsiniz. Hem modern hem etnik desenlerin bulunduğu kilim modellerimiz, sentetik malzeme kullanımından uzak, doğal bir şekilde üretilmektedir.

Selvi Halı’nın kilim modelleri tüysüzdür, alerji olmanızı engeller. Yöresel üretim tekniği ile geleneksel olarak üretilen kilimler yaşam alanınızı en özel parçaları arasında yer alacak.

Yöresel bitkilerden elde edilen kök boya ile renklendirilen iplikler, kilimlere en güzel şekli vermek için ustaların yetenekli ellerinde şekillenir. Birer sanat eserine dönüşen kilim modelleri genellikle yazlık evlerde tercih edilir. Özel kullanım alanları içinde tercih edilen kilim modellerine www. selvihalı.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.